Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Domowy kisiel

Przepis na 2 porcje:

  • 450g owoców np. truskawek/ malin/ mix owoców jagodowych np. z mrożonki
  • 2 łyżki erytrolu (20g)
  • 1 łyżka soku z cytryny (6g)
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej (15g)
  • 250ml zimnej wody

Sposób przygotowania:

Do garnka wrzuć owoce i erytrol. Podgrzej aż owoce puszczą sok a erytrol się rozpuści.Owoce rozgnieć widelcem, dodaj sok z cytryny. Spróbuj i ew. dosłódź do smaku. W miseczce wymieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą. Tak przygotowaną zawiesinę wlej do garnka z owocami. Podgrzewaj i mieszaj trzepaczką aby kisiel się nie przypalił. Przelej do miseczek lub słoików.

Wartość energetyczna 1 porcji: 153 kcal/Białko: 3 g/Tłuszcze: 2 g/Węglowodany: 45 g

 

Galeria zdjęć