Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Gofry z rukolą, szynką i oliwą czosnkową

Przepis na 1 porcję:

  • 3,5 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1 jajo
  • 2 garście rukoli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/3 papryki
  • 0,5 łyżki oliwy czosnkowej
  • 2 plastry wędzonej szynki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • woda do regulacji gęstości ciasta

Sposób przygotowania:

Składniki na ciasto należy dokładnie zmiksować. Dodać tyle wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Gofry piec do chrupiącej tekstury. Na gorące gofry wyłożyć szynkę, paprykę i świeżą rukolę. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem cytrynowym.

Wartość odżywcza i energetryczna 1  gofra: 380 kcal/  Białko: 22g/  Tłuszcze: 14g/  Węglowodany 37g

Galeria zdjęć