Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Jabłkowe ciasteczka

 

Składniki na 2 porcje:

  • 1 jabłko
  • 3 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka oleju np. kokosowego/ rzepakowego
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 jajko
  • szczypta cynamonu;
  • 1/2 łyżeczki miodu/ syropu daktylowego

Przygotowanie:

  1. Jabłko obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  2. Przełóż do wysokiej miski, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
  3. Jeśli ciasto wydaje Ci się bardzo lejące, dodaj więcej płatków lub amarantusa.
  4. Nabieraj rękoma ciasto, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i formuj kształt ciasteczek.
  5. Piecz ok 18 minut z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika w 180'C, kontrolując stopień zrumienienia

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 210 kcal/Białko: 5,9 g/Tłuszcze: 9,1 g/Węglowodany: 24,53 g

Galeria zdjęć