Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Jajecznica z awokado, łososiem i razowym chlebem

Przepis na 1 porcję:

  • Jajka (2 sztuki, 100 g)
  • Masło klarowane (1 łyżeczka, 5 g)
  • Awokado (½ sztuki, 70 g)
  • Wędzony łosoś (2 łyżki, 30 g)
  • Chleb razowy (1 kromka, 40 g)
  • Szczypta soli (1 g)
  • Szczypta pieprzu (1 g)
  • Opcjonalnie: szczypiorek do dekoracji (5 g)

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej masło klarowane.
  2. Wbij jajka, dodaj sól i pieprz, a następnie smaż na małym ogniu, mieszając, aż jajecznica osiągnie pożądaną konsystencję.
  3. Awokado obierz i pokrój w plasterki.
  4. Na talerzu ułóż kromkę razowego chleba, jajecznicę, kawałki łososia i plasterki awokado.
  5. Opcjonalnie udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 431 kcal /Białko: 23,3 g /Tłuszcz: 27,5 g / Węglowodany: 24,3 g

Galeria zdjęć