Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Jajecznica z sałatką z awokado, fetą i natką

Przepis na  1 porcję:

  • 2 jajka
  • ½ łyżeczka oliwy z oliwek (3g)
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku (10g)
  • sałatka:
  • garść kiełek słonecznika (15g)
  • ¼ awokado (30g)
  • ½ pomidora (80g)
  • łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki (6g)
  • 10g pokruszonego sera feta
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • szczypta bazylii
  • łyżeczka oliwy z oliwek (5g)
  • 2-3 krople soku z cytryny
  • 2 kromki pieczywa graham (2x30g)
  • cienka warstwa serka do smarowania (10g)
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka wymieszaj w misce z solą i pieprzem i usmaż na wolnym ogniu na oliwie. Warzywa pokrój w kostkę i ułóż na talerzu, posyp pokruszonym serem, pokrop oliwą i cytryną, dodaj świeżo zmielony pieprz i bazylię. Pieczywo posmaruj serkiem, posyp natką i świeżo mielonym pieprzem.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  439 kcal/Białko: 22 g/Tłuszcze: 21 g/Węglowodany: 44 g

Galeria zdjęć