Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Jogurtowy sernik na zimno

Składniki na 15 porcji (tortownicę o średnicy 25cm):

  • 2 galaretki cytrynowe + 2 szklanki wrzątku
  • 3 kubeczki gęstego jogurtu greckiego po 400 ml
  • 1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku
  • 10 truskawek do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklakach wrzątku. Wystudzić.
  2. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Wystudzić.
  3. Jogurty przełożyć do miski. Zmiksować, żeby napowietrzyć masę. Stopniowo miksując dodawać schłodzone galaretki. Dobrze wymieszać, żeby nie było fragmentów zbitego jogurtu.
  4. Masę serową wylać do tortownicy i odstawić do stężenia. Gdy sernik dobrze zastygnięty na wierzch ułożyć połówki truskawek.
  5. Ciasto zalać wystudzoną galaretką truskawkową. Odstawić do lodówki do stężenia.
  6. Przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 138kcal/Białko: 8,4 g/Tłuszcze: 4 g/Węglowodany: 17,5 g

 

Galeria zdjęć