
Kanapki na słodko z twarożkiem, gruszką i orzechami
Składniki (dla 1 porcji):
• Ser twarogowy półtłusty – 150 g
• Gruszka – 65 g
• Mleko spożywcze, 2% tłuszczu – 30 g
• Orzechy włoskie – 20 g
• Bułki grahamki – 1 g (1 sztuka)
• Syrop klonowy – 5 g
• Ksylitol – 5 g
• Tahini – 5 g
• Cynamon – 3 g
Sposób przygotowania:
Bułkę pokrój na plasterki i przypiecz delikatnie na suchej patelni lub grillu elektrycznym. Następnie przygotuj twarożek — w tym celu do miski wlej mleko i przełóż twaróg, wymieszaj
dokładnie z tahini, ksylitolem, cynamonem i posiekanymi orzechami włoskimi. Posmaruj każdą grzankę obfitą porcją przygotowanego twarożku. Na koniec pokrój gruszkę w cienkie plasterki, połóż na wierzchu kanapek i skrop odrobiną syropu klonowego.
Wartość odżywcza i energetyczna: 449,5 kcal | 284 g Białko: 33,7 g | Tłuszcze: 22,6 g | Węglowodany: 45,9 g | WW: 2,6