
Kanapki z wędzonym łososiem, burakiem i serem kozim
Składniki (na 1 porcję):
• 3 kromki chleba żytniego na zakwasie (90 g)
• 70 g miękkiego sera koziego (ok. ½ opakowania)
• 2 kawałki wędzonego łososia (60 g)
• ½ sztuki gotowanego buraka (50 g)
• ⅕ czerwonej cebuli (15 g)
• ½ garści rukoli (10 g)
• 1 pęczek koperku (5 g)
• Szczypta mielonego pieprzu czarnego (1 g)
Sposób przygotowania:
Kromki pieczywa posmaruj serem kozim, połóż rukolę, plasterki buraka i cebuli oraz łososia. Dopraw świeżym koperkiem i pieprzem.
Wartość odżywcza i energetyczna: 510,8 kcal; Białko: ok. 32,0 g | Tłuszcze: ok. 21,6 g | Węglowodany: ok. 41,6 g