
Kasza manna z gorącymi wiśniami
Składniki na 1 porcję:
· Kasza manna 40g
· Mleko 1,5% 400ml
· Miód 10g
· Mrożone wiśnie 100g
· Migdały 10g
Sposób przygotowania:
Do garnka wlej mleko, miód i od razu wsyp kaszę manną. Ustaw średnią moc palnika, aby nic się nie przypaliło. Ciągle mieszaj, a gdy mleko zacznie się gotować zmniejsz moc i dalej mieszaj aż do zgęstnienia kaszki. Konsystencję i gęstość dopasuj do własnych preferencji. Wiśnie wyłóż na suchą patelnię i podgrzewaj aż się rozpadną. Kaszkę podawaj z jeszcze ciepłymi owocami i migdałami.
Wartość odżywcza i energetyczna: (560g) 478 kcal I Białko: 19,7g I Tłuszcze: 11,9g I Węglowodany: 72,8g