Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Kasza manna z gorącymi wiśniami

Składniki na 1 porcję: 

·        Kasza manna 40g

·        Mleko 1,5% 400ml

·        Miód 10g

·        Mrożone wiśnie 100g

·        Migdały 10g

 

Sposób przygotowania: 

Do garnka wlej mleko, miód i od razu wsyp kaszę manną. Ustaw średnią moc palnika, aby nic się nie przypaliło. Ciągle mieszaj, a gdy mleko zacznie się gotować zmniejsz moc i dalej mieszaj aż do zgęstnienia kaszki. Konsystencję i gęstość dopasuj do własnych preferencji. Wiśnie wyłóż na suchą patelnię i podgrzewaj aż się rozpadną. Kaszkę podawaj z jeszcze ciepłymi owocami i migdałami.

 

Wartość odżywcza i energetyczna: (560g) 478 kcal I Białko: 19,7g I Tłuszcze: 11,9g I Węglowodany: 72,8g

Galeria zdjęć