Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Krem pomidorowo-paprykowy

Składniki na 5 porcji:

  • 8 średnich pomidorów najlepiej malinowych
  • 2 średnie papryki
  • 2 średnie cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • bazylia suszona, sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka cukru
  • kilka listków świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Kroimy pomidora, cebulkę i paprykę w większe kawałki, Obieramy czosnek i wszystkie warzywa umieszczamy w blaszce do pieczenia. Polewamy oliwą, doprawiamy przyprawami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu przekładamy do garnka, dodajemy świeże listki bazylii, bulion, cukier i blendujemy na krem. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 192 kcal/Białko: 6g/Tłuszcze: 10 g/Węglowodany: 17 g

 

Galeria zdjęć