Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Makaron w sosie z pieczonych warzyw

Składniki na 1 porcję:

  • Makaron penne 80g
  • Pomidorki koktajlowe 120g
  • Papryka czerwona 80g
  • Czosnek 5g (1 ząbek)
  • Oliwa z oliwek 10g
  • Bazylia świeża 3g (3 listki)
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidorki przekrój na pół, włóż do naczynia z papryką i czosnkiem, skrop oliwą i piecz ok 20 minut w 190*C. Zblenduj upieczone warzywa na gładką masę i dopraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj wg instrukcji i wymieszaj z gotowym sosem. Posyp świeżą bazylią.

Wartość odżywcza i energetyczna: (300g) 442 kcal / białko 13g / tłuszcz 11.5g / węglowodany 71g

Galeria zdjęć