
Mozzarella z awokado i pomidorem
Przepis na 1 porcję:
- 1 duży pomidor (200-220g)
- 100g mozzarelli light
- ¼ awokado (ok. 35g)
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki (12g)
- 1 łyżeczka pistacji (3g)
- 2 garści kiełek (20g)
- łyżeczka oliwy (5g)
- sól
- pieprz
- płatki chili
- 1 kromka pieczywa graham (30g)
Sposób przygotowania:
Na talerzu ułóż pokrojonego w plastry pomidora, awokado i mozzarellę porwaną na mniejsze kawałki. Dodaj kiełki, natkę, pistacje, sól, świeżo mielony pieprz i oliwę. Podawaj z grzanką z pieczywa.
Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 442 kcal/Białko: 30 g/Tłuszcze: 24 g/Węglowodany: 30 g