Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Omlet z cukinią i parmezanem

Przepis na 1 porcję:

  • 2 jaja kurze ok. 110g
  • 50g cukinii
  • 10g masła klarowanego
  • 15g parmezanu bądź innego twardego sera
  • sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię. Smażymy aż się zarumieni. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano do smaku i roztrzepujemy. Wylewamy masę jajeczną i smażymy do momentu ścięcia. Ścieramy parmezan i kroimy awokado.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  320 kcal/Białko: 20,6 g/Tłuszcze: 25,5 g/Węglowodany: 2,3 g

Galeria zdjęć