Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Omlet z groszkiem, natką i serem feta

Przepis na 1 porcję:

  • 2 jajka
  • 4 łyżki zielonego groszku (mrożonka lub z puszki) (60g)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (12g)
  • sól
  • pieprz
  • płatki chili (1g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (10g)
  • 30g sera feta
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5g)
  • garść kiełek (15g)
  • 6-8 pomidorków koktajlowych (100g)
  • 1 kromka pieczywa graham (30g)

Sposób przygotowania:

Jaja wybij do miski, wymieszaj z natką, groszkiem i przyprawami do smaku. Patelnie wysmaruj oliwą, rozgrzej i wylej masę jajeczną, pokrusz ser feta i szczypiorek. Smaż pod przykryciem na wolnym ogniu 1-2 minuty. Przełóż na talerz i udekoruj kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  434 kcal/Białko: 27 g/Tłuszcze: 23 g/Węglowodany: 29 g

Galeria zdjęć