Orzeźwiająca sałatka z arbuzem i fetą
Składniki na 2 porcje:
- Arbuz - 300 g
 - Ser typu "Feta" - 100 g
 - Rukola - 40 g (2 garście)
 - Oliwki czarne - 45 g (3 łyżki)
 - Dynia, pestki, łuskane - 10 g (1 łyżka)
 - Olej rzepakowy - 20 g (2 łyżki)
 - Sól himalajska - 1 g (1 szczypta)
 - Pieprz czarny mielony - 1 g (1 szczypta)
 
Sposób przygotowania:
Składniki pokrój i wymieszaj razem. Dopraw olejem wymieszanym z przyprawami. Pestki dyni upraż na suchej patelni i posyp sałatkę.
Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 315 kcal/Białko: 11,5 g/Tłuszcze: 23 g/Węglowodany: 14,5 g
