Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem i fetą

Składniki na 2 porcje:

  • Arbuz - 300 g
  • Ser typu "Feta" - 100 g
  • Rukola - 40 g (2 garście)
  • Oliwki czarne - 45 g (3 łyżki)
  • Dynia, pestki, łuskane - 10 g (1 łyżka)
  • Olej rzepakowy - 20 g (2 łyżki)
  • Sól himalajska - 1 g (1 szczypta)
  • Pieprz czarny mielony - 1 g (1 szczypta)

Sposób przygotowania:

Składniki pokrój i wymieszaj razem. Dopraw olejem wymieszanym z przyprawami. Pestki dyni upraż na suchej patelni i posyp sałatkę.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 315 kcal/Białko: 11,5 g/Tłuszcze: 23 g/Węglowodany: 14,5 g

Galeria zdjęć