
Pasta z łososia z serkiem i koperkiem
Przepis na 2 porcje:
- 100g wędzonego na ciepło łososia
- 2 łyżki serka kanapkowego (50g)
- 1 łyżka jogurt naturalnego (20g)
- 1 łyżka posiekanego koperku (10g)
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki (12g)
- 1 łyżka posiekanych drobno oliwek (9g)
- świeżo mielony pieprz
- sól
- płatki chili (0,5g)
- 2 kromki pieczywa żytniego (2x40g)
- garść kiełków rzodkiewki (15g)
- 10cm ogórka do chrupania (70g)
Sposób przygotowania:
Łososia rozdrobnij widelcem i połącz z serkiem, przyprawami, oliwkami i ziołami, dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem razowym, kiełkami i ogórkiem.
Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 433 kcal/Białko: 22 g/Tłuszcze: 19 g/Węglowodany: 43 g