Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Pasta z makreli z groszkiem i jajkiem

Przepis na 2 porcje:

  • 100 g wędzonej makreli
  • 2 jajka na twardo
  • ½ szklanki zielonego groszku (70g)
  • 1 łyżka posiekanego koperku (10g)
  • 1 łyżka posiekanej natki (12g)
  • sól
  • pieprz
  • płatki chili (2g)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (40g)
  • 1 łyżeczka musztardy (5g)
  • 1 łyżeczka majonezu light (10g)

Do porcji:

  • 2 kromki pieczywa żytniego (ok. 70g)
  • 2-3 ogórki kiszone (120g)

Sposób przygotowania:

Makrelę i jajka rozgnieć widelcem, dodaj przyprawy, jogurt, majonez i musztardę. Do powstałej pasty dodaj groszek, koperek i natkę, delikatnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem i ogórkami.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  433 kcal/Białko: 25 g/Tłuszcze: 21 g/Węglowodany: 39 g

 

Galeria zdjęć