Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Przepis na pastę z zielonego groszku

Szybka, zdrowa i smaczna pasta idealna na kanapkę

Składniki na 2 porcje:

  • 100g zielonego groszku (może być mrożony)
  • 20g świeżej bazylii
  • 40g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • Łyżka soku z cytryny
  • Łyżka soku z limonki
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

  1. Zielony groszek wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-4 minuty. Następnie wystudzamy
  2. Zielony groszek, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem, dodajemy sok z cytryny i limonki.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem
  4. Na koniec dokładnie mieszamy

 

Wartość odżywcza i energetyczna jednej porcji (115 g): 240kcal/białko: 12 g/tłuszcze:16g /węglowodany: 8,5g

Galeria zdjęć