Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Pstrąg z warzywami

Składniki:

  • 100g ryby np. pstrąg
  • 50g ryżu brązowego
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 garście różnych sałat
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • ½ papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Przyprawy: pieprz, sól, tymianek

Sposób przygotowania:

Pstrąga oczyść i osusz, skrop cytryną i oliwą, natrzyj przyprawą do ryb. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Z masła, posiekanej pietruszki i oregano oraz płatków migdałowych przygotuj masę i natrzyj nią rybę. Tak przygotowaną rybę oprósz pozostałymi płatkami migdałowymi, obłóż wiórkami masła, zawiń w folię aluminiową lub papier do pieczenia i zapiecz w piekarniku ok. pół godziny w 180 C. Rybę opcjonalnie można usmażyć na patelni. Sałaty umyj i porwij, dodaj pokrojone pomidorki, pokrojoną w paseczki paprykę. Całość polej oliwą i przypraw do smaku. Rybę zjedz z ryżem i zieloną surówką.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 524 kcal/Białko:29,2g /Tłuszcze: 24,2g/Węglowodany: 43,0 g

Galeria zdjęć