Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Quiche z cukinią

Składniki na 6 porcji (naczynie o średnicy 24cm):

  • Cukinia 320g
  • Cebula 180g
  • Jajko 300g (6 sztuka)
  • Śmietanka 12% (płynna) 180g
  • Ser feta 120g
  • Ser gouda 120g
  • Olej rzepakowy 10g
  • Sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cukinię pokrój na półksiężyce o grubości około pół centymetra a cebulę w drobną kostkę. Podsmaż chwilę cukinię z cebulą na patelni z olejem. Wyłóż podsmażone warzywa do naczynia żaroodpornego i posyp pokruszoną fetą. W misce wymieszaj jajko, śmietankę i starty ser żółty oraz dopraw solą i pieprzem. Przelej masę do naczynia z warzywami i piecz ok 30 minut w 180*C.

 

Wartość odżywcza i energetyczna (1 porcja): (200g) 300 kcal / białko 18g / tłuszcz 22g / węglowodany 6g

Galeria zdjęć