Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Sałatka awokado-kurczak

Składniki na 1 porcję:

  • garść sałaty
  • 100 g piersi z indyka
  • 50 g awokado
  • 100 g pomidorków cherry
  • 15 g cebulki czerwonej
  • 10 g parmezanu
  • 30 g bagietki pełnoziarnistej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sos:

  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 10 g parmezanu
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz, sól, bazylia suszona

Sposób przygotowania:

Marynujemy pierś z indyka w ulubionych przyprawach i smażymy na oliwie z oliwek. Na tej samej patelni opiekamy bagietkę. Na talerz kładziemy sałatę,pokrojone warzywa i awokado. W miseczce mieszamy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty parmezan, oliwę z oliwek, sok z cytryny, przyprawy i dokładnie mieszamy. Kroimy indyka w grubsze plastry, wykładamy na sałatkę, polewamy gotowym sosem i ścieramy parmezan. Podajemy z podpieczonym pieczywem.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji (220g): 580 kcal/Białko: 38,8g /Tłuszcze: 35,5 g/Węglowodany: 29 g

Galeria zdjęć