Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Sałatka makaronowa z ciecierzycą

Składniki na 2 porcje:

  • szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • ugotowane na parze różyczki połowy brokuła
  • szklanka ugotowanego al dente makaronu gryczanego (lub innego pełnoziarnistego makaronu)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 suszone pomidory
  • zioła prowansalskie i bazylia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek i pomidory (jeśli są ze słoika, w oleju, to wykładamy je bezpośrednio, a jeśli są suszone, w paczce, to najpierw musimy je przez kilka-kilkanaście minut moczyć w wodzie). Dodajemy cieciorkę i przyprawy i wszystko razem dusimy przez ok 10 minut na małym ogniu.

Składniki przekładamy do miski. Dodajemy makaron i brokuł i wszystko mieszamy.

 

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 417 kcal/Białko: 17,6 g/Tłuszcze: 13 g/Węglowodany: 65,1 g

 

Galeria zdjęć