Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Sałatka z bakłażanów z bazylią

Przepis na 1 porcję:

1 pomidor

1 mały bakłażan

2 łyżeczki oliwy

1 łyżka octu winnego

2 ząbki czosnku

½ pęczka świeżej bazylii

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bakłażana opłukać, pokroić w grubszą kostkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić 1 łyżeczką oliwy, doprawić solą i pieprzem. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu wymieszać z posiekaną bazylią i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pomidora pokroić w kostkę, dodać do sałatki. Łyżeczkę oliwy wymieszać z octem i polać sałatkę.

Wartości odżywcze i energetyczne: 193 kcal / Białko: 4g / Węglowodany: 24g / Tłuszcze: 11g

Galeria zdjęć