Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Sałatka z burakiem i serem

Składniki na 1 porcję:

  • Burak 2 małe sztuki ugotowane (ok. 200g)
  • Marchew 50g
  • Ser sałatkowy półtłusty 50g
  • Rukola 2 garście
  • Pestki słonecznika 15g
  • Oliwa z oliwek 10g
  • Sok z 1/4 cytryny
  • Musztarda francuska 1 łyżka
  • Miód 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku 

 

Sposób przygotowania: 

Buraki ugotuj, obierz a następnie pokrój w grubą kostkę. Marchew obierz i zetrzyj na mandolinie. Ser pokrój w kostkę. Pestki słonecznika wsyp na suchą patelnię i podgrzewaj 4-5 minut do zarumienienia. Aby zrobić sos, połącz oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, sól i pieprz. Wymieszaj ze sobą warzywa i ser, polej sosem i posyp słonecznikiem. 

 

Wartość odżywcza i energetyczna: (375g) 427 kcal I Białko: 14,8g I Tłuszcze: 21,7g I Węglowodany: 40,8g

Galeria zdjęć