Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Sałatka z czerwoną fasolą i ananasem

Składniki na 4 porcje:

  • 1 szklanka nasion fasoli czerwonej
  • 1 ananas
  • 3 jaja
  • 1 puszka kukurydzy (100 g)
  • 20 cm białej części pora (80 g)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (50 g)
  • 3 łyżki musztardy (50 g)
  • sól, pieprz – do smaku
  • listki rukoli – do dekoracji
  • 1 młoda cukinia (300 g)

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę na noc zalać wrzątkiem. Rano wodę odlać i zalać ponownie. Ugotować do miękkości. Odcedzić na sicie. Wystudzić.
  2. Ananasa obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  3. Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę.
  4. Kukurydzę osączyć na sicie.
  5. Pora umyć i pokroić w drobną kostkę.
  6. Do miski wsypać fasolę, ananasa, rozdrobnione jaja, kukurydzę, pora, musztardę i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  7. Cukinię pokroić w plasterki.
  8. Na talerzu układać plastry cukinii i sałatkę w środku.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 235 kcal/Białko: 11,3 g/Tłuszcze: 6,1 g/Węglowodany: 29,7 g

Galeria zdjęć