Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Sałatka z łososiem, ogórkiem, awokado i malinami

Przepis na 1 porcję:

  • 2 garści roszponki (40g)
  • garść kiełek rzodkiewki (15g)
  • 100g wędzonego na ciepło łososia
  • ¼ awokado (35g)
  • 10 cm ogórka (70g)
  • 2 rzodkiewki (30g)
  • 6-7 pomidorków koktajlowych (70g)
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki (24g)
  • 5 oliwek (15g)
  • garstka malin (25g)
  • garstka borówek (25g)
  • łyżka orzechów włoskich (10g)

Sos miodowo – musztardowy (2 porcje):

  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ciepłej wody
  • ½ łyżeczki miodu
  • ½ łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Składniki sosu umieść w słoiku, zakręć szczelnie i zacznij wytrząsać do momentu otrzymania gładkiego sosu. Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół, rzodkiewki w plasterki, awokado w kostkę. Na talerzu ułóż roszponkę, kiełki, warzywa i poszarpanego na mniejsze kawałki łososia. Posyp owocami i uprażonymi na suchej patelni orzechami. Polej sosem.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  507 kcal/Białko: 30 g/Tłuszcze: 34 g/Węglowodany: 23 g

Galeria zdjęć