Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuj?

Tofu z ryżem i warzywami

Składniki:

  • 50g tofu
  • 50g ryżu
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • 150g brokuła
  • ½ papryki
  • szczypiorek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • Przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wymieszaj mokre składniki z solą. Zamarynuj tofu pokrojone w kostkę przez co najmniej 1 godzinę. Po tym czasie usmaż je na patelni bez tłuszczu. W międzyczasie ugotuj ryż, brokuła. Wyłóż do miseczki pokrojoną w paski paprykę, ryż, nałóż tofu. Dołóż brokuła i całość posyp pokrojonym szczypiorkiem..

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 514 kcal/Białko: 24,3g /Tłuszcze: 22,3g/Węglowodany: 54,0 g

Galeria zdjęć