
Tortilla z jajecznicą
Przepis na 1 porcję:
- 1 placek tortilli pełnoziarnistej (62 g)
- 1 łyżka serka kanapkowo-sałatkowego (20 g)
- 2 jaja kurze (110 g)
- 1 średni ogórek zielony (120 g)
- 5 sztuk pomidorów koktajlowych (100 g)
- Szczypta soli (1 g)
- Szczypta pieprzu czarnego (1 g)
- 1 garść rukoli (20 g)
Sposób przygotowania:
Placek tortilli posmaruj serkiem. Jaja przypraw i usmaż na mocno ściętą jajecznicę. Dodaj resztę składników. Placek zawiń w rulon i chwilę podsmaż.
Wartość odżywcza i energetyczna w 1 porcji: 390,0 kcal/Białko: 22,0 g/Tłuszcz: 16,0 g/Węglowodany: 36,0 g