Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Tortilla z pastą z tuńczyka

Przepis na 2 porcje:

  • 2 pszenne placki tortilli (120g)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (140g)
  • ¼ czerwonej cebuli (25g)
  • 1 ogórek kiszony (60g)
  • Fasola czerwona z puszki (120g)
  • 2 łyżki uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich (20g)
  • 2 łyżki jogurtu greckiego (60g)
  • 1 łyżeczka musztardy (5g)
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki (36g)
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryczka chili (1-2g)

Dodatki:

  • 2 garści roszponki/ sałaty lodowej/ kiełek (40g)
  • ogórek (100g)
  • 4 rzodkiewki (60g)

Sposób przygotowania:

Ogórka kiszonego zetrzyj na tarce a cebulę drobno posiekaj. Fasolę i tuńczyka odcedź na sicie i rozgnieć widelcem, ale nie zbyt dokładnie. W misce połącz fasolę, tuńczyka, orzechy, natkę, cebulę i ogórka. Dodaj jogurt, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Ogórka świeżego i rzodkiewki pokrój w plastry. Na placku tortilli rozłóż sałatę, warzywa, pastę, zwiń i zgrilluj na suchej patelni.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  442 kcal/Białko: 31 g/Tłuszcze: 12 g/Węglowodany: 48 g

Galeria zdjęć