Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Wrap jajeczny z chili i warzywami

Przepis na 1 porcję:

  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka natki pietruszki (12g)
  • ostre płatki chili (1g)
  • 3 łyżki startego żółtego sera (30g)
  • 2 suszone posiekane drobno pomidory (20g)
  • 1 tortilla pełnoziarnista (60g)
  • 1 łyżka pasty pomidorowej np. z suszonych pomidorów lub Pesto (15g)
  • ½ łyżeczki masła (3g)

Do podania:

  • garstka rukoli/ roszponki/ kiełek (15g)
  • 2 rzodkiewki pokrojone w plastry (30g)
  • 5cm ogórka pokrojony w plastry (50g)

Sposób przygotowania:

Jaja wybij do miski, dodaj natkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.Tortillę posmaruj pastą z jednej strony. Na patelni rozgrzej masło, wylej masę jajeczną, posyp startym serem, płatkami chili i ułóż posmarowany pastą placek tortilli (pasta powinna przykleić się do omletu). Przyciśnij lekko tak aby warstwy się połączyły. Po 30 sekundach przewróć i smaż jeszcze chwilę aż wrap się zarumieni. Zdejmij go na deskę - omletem do góry. Ułóż rukolę lub kiełki, ogórka i rzodkiewkę. Możesz pokroić w mniejsze kawałki.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji:  554 kcal/Białko: 29 g/Tłuszcze: 31 g/Węglowodany: 38 g

Galeria zdjęć