Szanowny Kliencie

Tekst

Polityka prywatności Akceptuję

Zupa krem z dyni i marchwi

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g dyni
  •  3  marchewki
  •  1 cebula
  •  2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki pestek dyni
  • 4 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • pieprz i sól do smaku.

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w kostkę i podduś na oleju.
  2. Dodaj około 250 ml wody oraz przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, kurkumę, paprykę w proszku, pieprz i sól do smaku.
  3. Gotuj aż warzywa będą miękkie.
  4. Zupę zmiksuj na gładki krem.
  5. Podawaj z łyżką mleka kokosowego i uprażonymi na patelni pestkami dyni.

Wartości odżywcza i energetyczna 1 porcji: 229,8 kcal/Białko: 4,3 g/Tłuszcze: 16,2 g/Węglowodany: 12,1 g

Galeria zdjęć